Skip to main content

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι μία δημοφιλής τεχνική της πλαστικής χειρουργικής, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς της όψης του προσώπου σε ένα επιθυμητό σημείο. Βάζει τέλος στο «κουρασμένο» και «βαρύ» δέρμα, απαλύνει αισθητά τους μαύρους κύκλους και βελτιώνει την όραση, όταν εκείνη παρεμποδίζεται σε περιπτώσεις υπερβολικής χαλάρωσης του άνω βλεφάρου.

 

Από τι προκαλείται η χαλάρωση του δέρματος γύρω από το βλέμμα;

Η φυσική γήρανση, η απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου οδηγεί στη χαλάρωση, με συνέπεια το βλέμμα να χάσει την έντασή του. Σε ορισμένες περιπτώσεις πέρα από τις γνωστές ρυτίδες και «σακουλές», η χαλάρωση του άνω βλεφάρου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την όραση. Η ηλικία δεν διαδραματίζει καθοριστικό παράγοντα, καθώς η ευαίσθητη περιοχή των ματιών ενδέχεται να επηρεαστεί από επιβλαβείς συνήθειες, όπως η έλλειψη επαρκούς ύπνου και η πολύωρη ηλιοθεραπεία χωρίς γυαλιά ηλίου. Ακόμη, το άγχος, η κληρονομικότητα, η πλούσια σε λιπαρά διατροφή, κλπ μπορεί να προκαλέσουν στα μάτια πρόωρη γήρανση. Η βλεφαροπλαστική δίνει οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της βλεφαροπλαστικής;

Μέσα από την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής γίνεται αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και του λίπους από τα βλέφαρα. Ακόμη, η βλεφαροπλαστική βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος και των ιστών γύρω από τα μάτια. Επίσης, αν το άνω βλέφαρο εμποδίζει το οπτικό σας πεδίο, η όρασή σας θα βελτιωθεί μετά από μια βλεφαροπλαστική.

 

Βλεφαροπλαστική Πριν & Μετά

 

Είμαι η/ο ιδανική/ός υποψήφια/ος για βλεφαροπλαστική;

Για να το δείτε αυτό αναρωτηθείτε τα παρακάτω:

  • Μήπως έχετε διαπιστώσει ταλαιπωρημένη όψη καθημερινώς λόγω της χαλάρωσης;
  • Δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ στα μάτια σας;
  • Μήπως δεν έχετε καλή όραση εξαιτίας της χαλάρωσης του άνω βλεφάρου;

Τότε σίγουρα είστε η/ο ιδανική/ός υποψήφια/ος για τη βλεφαροπλαστική!

Αντίθετα, εάν ο ενδιαφερόμενος πάσχει από καταρράκτη, γλαύκωμα, έντονη μυωπία, εξόφθαλμο, τότε η βλεφαροπλαστική δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για βλεφαροπλαστική;

Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 90% των ασθενών που υποβάλλονται σε βλεφαροπλαστική είναι άνω των 40 ετών, με την πλειοψηφία αυτών να είναι άνω των 55 ετών. Από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς που έχουν κουκουλωτά μάτια αναζητούν φροντίδα νωρίτερα. Ενώ τα κίνητρά τους διαφέρουν από εκείνα των ασθενών στα 50 και 60, ο σκοπός παραμένει για ένα βλέμμα έντονο και εκφραστικό.

 

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης της βλεφαροπλαστικής;

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται την ίδια ημέρα και μετά από 2 ώρες μπορείτε να πάρετε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και πρακτικά δεν έχετε ενοχλήσεις ή ακόμα και εάν έχετε θα είναι πάρα πολύ λίγες. Είναι πιθανό να εμφανιστεί ένα μικρό οίδημα (πρήξιμο), που θα υποχωρήσει σε μερικές μέρες.

 

Βλεφαροπλαστική Μόνιμο Αποτέλεσμα

 

Μετά από πόσο χρονικό διάστημα θα αναρρώσω;

Την επόμενη κιόλας ημέρα θα μπορείτε να κινείστε κανονικά και να διακρίνετε τη διαφορά. Την πρώτη εβδομάδα, προτείνεται να μην φοράτε μέικ-απ ματιών και να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση. Μετά από 5 με 6 ήμερες, θα αφαιρεθούν τα ράμματα και η νέα σας ξεκούραστη και ζωηρή όψη θα είναι έτοιμη. Στόχος του Πλαστικού Χειρουργού Dr. Δημήτρη Κεραστάρη είναι να κάνει το βλέμμα σας να λάμψει. Τα μάτια σας θα είναι πλέον λαμπερά, ξεκούραστα και νεανικά, χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι έχετε κάνει πλαστική επέμβαση.

 

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα μετά από μια βλεφαροπλαστική;

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιθανές παρενέργειες είναι το οίδημα και οι εκχυμώσεις, όμως είναι συνήθως ανώδυνες και για πολύ λίγες μέρες. Τέλος, σχεδόν όλοι οι ασθενείς γυρίζουν πίσω στις καθημερινές τους δραστηριότητες με ένα λαμπερό και υπέροχο βλέμμα.

 

Dr. Δημήτρης Κεραστάρης

Πλαστικός Χειρουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ